DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SOMA TSO BAŞKANI CEM DOĞAN’DAN AÇIKLAMA

SOMA TSO BAŞKANI CEM DOĞAN’DAN AÇIKLAMA
31.03.2020
1.446
A+
A-

Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde, önce sağlık diyoruz ve zorunlu olmadıkça evimizde kalıyoruz. Ama bir taraftan da çalışmak zorundayız yani sağlık ve ekonomi dengesini bir arada götürmek için uğraş içindeyiz.
Son 15 gün içinde birçok ekonomik tedbirler açıklandı ve her geçen gün açıklanmaya devam ediyor. Tabii ki bunlar önemli ve destekleyici tedbirler. Fakat uygulama esnasında bu desteklere ulaşmanın çok daha basit ve sade hale getirilmesi gerekmektedir.
Biz uygulamaya koyulan tüm paket içeriklerini güncelleyerek oda sayfalarımızdan yayınlıyoruz. Odamızda ayrı bir bölüm oluşturduk. İsteyen tüm üyelerimiz, destek alabilirler.
Ancak uygulama esnasında üyelerimizden istenen belgeler ve talep edilenlere baktığımızda, bunlardan yararlanacak üye sayımızın oldukça az olacağı gözükmektedir. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda zor durumda olan esnafımızı daha fazla yormayalım. Bu destekleri koşulsuz açalım. Kapalı olan işyerlerinden bu zamanda verebilecekleri herhangi bir taahhüt istemenin son derece zorlayıcı olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca bankaların bu dönemde haklı olarak çalışma saatleri ve çalışanlarıyla ilgili düzenlemeyi normal karşılıyorum. Ancak, bu da talep yoğunluğu karşısında zorlanmalarına sebep olmaktadır. Geri dönüşleri uzun zaman almaktadır.
Kapatılan birçok işyerinden sonra, açık kalan esnaflarımızın da siftahsız günleri geçmektedir. Yani açık olan esnaflarımız da ödeme yükümlülüğünde oldukları çek, senet ve sabit giderlerle ilgili çok büyük sıkıntıları oluşmaktadır. Belli bir dönem sadece stratejik noktaları açık bırakarak ve esnafımızın tüm ödemelerini faizsiz erteleyerek, hane başına sabit bir destekleme rakamı oluşturmak daha sürdürülebilir bir program gibi gözükmektedir. Böylece, bu salgını daha hızlı bir şekilde belli bir çerçeveye alıp, ticari hayatı daha erken faal duruma getirebiliriz.
Sağlık ve ekonomiyi bu şekilde bir arada yönetmek daha başarılı olur diye düşünüyoruz. Ticari hayatın çarklarının işlemediği her günün ülkemiz ekonomisine daha büyük zarar verdiğini düşünüyorum.
Saygılarımla.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.