DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

ZABITA EKİPLERİ İLÇE ESNAFINI DENETLEDİ

ZABITA EKİPLERİ İLÇE ESNAFINI DENETLEDİ
21.02.2020
605
A+
A-

Soma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 6502 Tüketicinin Korunması hakkında kanun kapsamında ilçe esnafları denetlendi.
Yapılan denetimler doğrultusunda ürünlerin fiyat etiketleri, üretim ve son tüketim tarihleri ile genel temizlik kontrolleri yapıldı. Bu doğrultuda ilçe esnaflarına gerekli ikazlar yapılarak denetimlerin sürdürüleceği belirtildi.
Soma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların gıda tüketiminde daha güvenli ve hijyenik ortamlarda üretilen ekmek ve unlu mamulleri tüketmeleri konusunda titiz bir tutum sergiliyor. Yaptıkları denetimlerde halk sağlığını tehdit edecek üretim ve kaçak ürün satışına hiçbir zaman izin vermeyeceklerini belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları denetimlerde İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı, çalışanların Hijyen Eğitim Belgeleri, firmaların bağlı oldukları odalardan alması gerektiği fiyat listeleri, iş önlüğü giyip giymedikleri, tavanlardaki örümcek ağları, tabandaki zemin temizliği ve duvarlardaki fayans temizliği olmak üzere iş yerinin genel temizliği, rafların düzeni, iş makinalarının ve ekipmanların temizliği, gıda ve temizlik malzemelerinin muhafaza şartları, raflarda satışa sunulan tüm gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, gıda ürünlerinin etiketli olup olmadığı, iş yerinde zorunlu olması gereken yangın tüpü, ecza dolabı, sigara içilmez levhası bulunup bulunmadığı, ayrıca denetlenen lokanta ve ekmek fırınlarının baca sistemlerinin sulu baca sistemi olup olmadığı gibi kriterlerin kontrollerini sağladı.

43 İŞ YERİ DENETLENDİ

Zabıta Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak Gıda Mühendisi eşliğinde 2020 yılı Ocak ve Şubat ayı içerisinde toplamda 43 adet iş yerinin denetimini yaptı. Yapılan denetimlerde zabıta ekipleri işyerlerindeki hijyen, genel temizlik gibi kurallara uyan ve aynı zamanda ekmeklerin gramajları, gerekli belge ve evrakları da bulunduran iş yeri yetkililerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Kurallara uymayan işyerlerine ise 2 haftalık ihtar süresi verilerek bu süre içerisinde eksikliklerin giderilmesi için uyarılar yapıldı. Uyarı yapılıp süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayan 7 işyerine ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununu gereğince cezai işlem uygulandı.
Ekipler tüketicilerin de herhangi bir şikayetleri doğrultusunda ALO 153 Zabıta hattını arayarak ihbarda bulunabileceklerini söyledi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.