DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

“SOMA MADEN FACİASI, YÜREĞİMİZDE SÖNMEYEN KOR BİR ATEŞTİR”

“SOMA MADEN FACİASI, YÜREĞİMİZDE SÖNMEYEN KOR BİR ATEŞTİR”
12.05.2020
2.025
A+
A-

AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin şehit olduğu maden kazasının 6. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Soma maden kazasının Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciası olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayan Özkan, mesajında, “Tam 6 yıl önce, Soma ilçemizde bir madende çıkan yangın sonucunda Cumhuriyet tarihinin en büyük facialarından biri yaşanmıştır. Bu elim kaza, özelde Soma’da, genelde de ülkemiz genelinde toplumda derin yaralar açmış, büyük acılara ve üzüntülere sebep olmuştur. Allah kimseye bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.
Yaşanan facia sonrası tüm yetkililerin seferber olduğunu hatırlatan Özkan, “Maden kazasının duyulduğu an itibari ile başta o zamanki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyetinde ilgili bakanlarımız ve tüm devlet yetkililerimiz Soma ilçemize geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı tahliye ekipleri, çevre maden ocaklarından gelen işçiler ile Sağlık Bakanlığına bağlı 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin de katılımıyla arama kurtarma çalışması başlatıldı” ifadelerini kullandı.
Bugün her bir vatandaşın maden şehitlerinin acısını hala yüreğinde hissettiğini kaydeden Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Soma maden faciası, yüreğimizde sönmeyen kor bir ateştir. Her zorlukta her felakette olduğu gibi ülke olarak her bir vatandaşımız bu ağır yarayı sarmak için bir birine kenetlendi. Allah hiçbir zaman ülkemize, milletimize böyle büyük acılar yaşatmasın. Soma ilçemizde meydana gelen ve yüreklerimizi yakan maden kazasının 6. yılında maden emekçisi kardeşlerimi rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ekmek parası için alın teri döken emekçileri kaybetmenin yürek parçalayıcı hüznünü her zaman derinden hissedeceğiz.”







YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.