DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SOMA’DA ACININ 6. YILI

SOMA’DA ACININ 6. YILI
13.05.2020
2.075
A+
A-

Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde hayatlarını kaybeden 301 maden işçisi kazanın 6’ıncı yıl dönümünde Soma Maden Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı.
Türkiye’nin en büyük maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçileri kazanın 6’ıncı yıl dönümünde 39 işçinin kabrinin yer aldığı Soma Maden Şehitliğinde anıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında kısıtlı katılım olan törene Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve şehit madenci yakınları ile vatandaşlar katıldı. Bu yıl yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında anma programına katılımın az olduğu görüldü.
Şehit maden işçileri için Soma İlçe Müftülüğü görevlisi imam hatipler tarafından Kur’an okunarak dualar edildi. Maden kazasında hayatlarını kaybeden şehit yakınları da yakınlarının kabirleri başında Yasin-i Şerif okuyarak dua etti.
Törene katılan protokol, şehit madencilerin kabirlerine karanfil bırakırken, Manisa Valisi Ahmet Deniz ile AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Babasına resim çizdi
Maden kazası olduğunda henüz bebek olan ve babası Kamil Çal’ın kaybeden 6 yaşındaki Ravza, babasına olan özlemini kalp ve çiçeklerin yer aldığı çizdiği resimle yansıttı. Ravza’nın 11 yaşındaki ablası Sude Çal ise babasını çok özlediğini ve sürekli Yasin-i Şerif okuduğunu belirtti.







YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.