DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

“RİSKİ GÖRMEZSEK HASTALIK YENİDEN TEHLİKELİ HALE GELİR”

“RİSKİ GÖRMEZSEK HASTALIK YENİDEN TEHLİKELİ HALE GELİR”
12.06.2020
2.570
A+
A-

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Osman Çağlayan Covid-19 hakkında bilgilendirmeye devam ediyor.

Riski görmezsek hastalık yeniden ilk gün kadar tehlikeli hale gelecektir.
MASKE + SOSYAL MESAFE (1,5 METRE) +EL YIKAMAK bu hastalığı yenmek için gerekli sacayağıdır.

İlçemizde 17 Mart tarihinde Korona Virüs testi pozitif çıkan ilk vaka ile başlayan sürecin ilk aşaması 22 Mayıs tarihinde sona ermiş gibi düşünmüştük. Bunu düşündürten ise 22 Mayısta test sonucu pozitif çıkan hastamızdan sonra tam 11 gün PCR testi pozitif çıkan hastamızın olmaması idi. Bu süre içerisinde hastanemizde tedavi olan son vakaları da 14 gün ev izolasyonu önerisi ile taburcu etmiştik ve servislere yeni hasta gelmemesi için gereken tek şey vatandaşlarımızın sağlık bakanımızın ve sağlık bakanlığımızın bilim kurulunun önerilerine harfiyen uyması idi. Bilindiği gibi 01 Haziran itibari ile Ülkemiz genelinde ve İlçemizde normalleşme dönemine yani ‘Kontrollü Sosyal Hayata’ geçiş süreci başladı. Bu sürecin başlaması ile birlikte vatandaşlarımızın sanki bu tehlike geçti gibi düşündüğünü gözlemlemeye başladık ve yeni korona virüs vakaları ile karşılaşabiliriz endişesi taşımaya başladık. Ve normalleşme sürecinin üzerinden çok geçmeden 03 Haziran tarihinde ilçemizde 1 yeni PCR testi pozitif çıkan Korona Virüs hastamız oldu ve o günden itibaren günde 1 ya da 2 tane yeni vaka görülmeye başladı.Bugün için hastanemizde takip ve tedavisi devam eden 17 Korona Virüs hastamız bulunmakta ve bu hastalarımızın tamamı serviste tedavi almaktadır.

Bu bilgileri özellikle anlatıyorum çünkü risk hala yüksek, vaka sayımız artmaya devam edebilir. Halkımızın bunu bilmesi ve herkesin bireysel düzeyde önlemlerini alması gerekmektedir. Bu ‘kontrollü sosyal hayat’ döneminde salgın öncesinde olduğu gibi yaşamaya devam edersek, hepimizi sıkıntılı günler bekliyor demektir. Virüsün kesin bir ilacı ve aşısı yok bu nedenle tedbirlere en ufak esneme yapmadan uymak zorundayız.

Mümkün mertebe kalabalık ortamlardan uzak durmalı, mecburi durumlarda da maske takarak ve en az 1.5 metre sosyal mesafe kuralına uyarak toplumsal ortamlara katılmalı, sık sık ellerimizi su ve sabunla yıkamalıyız. Su ve sabunun olmadığı durumlar için alkol bazlı dezenfektan solüsyonlar ve kolonya ile ellerimizi dezenfekte etmeliyiz.

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs vakalarında ilçemizde yeni bir artış olabileceğini düşündüğüm için tüm vatandaşlarımızı tedbirlere uymaya davet ediyorum.








YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.