DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

İŞÇİMİZİN YAKASINDAN ELLERİNİZİ ÇEKİN

İŞÇİMİZİN YAKASINDAN ELLERİNİZİ ÇEKİN
15.06.2020
2.594
A+
A-

Türkiye Maden İşçileri Sendikası basın açıklaması yayınlayarak, Kıdem Tazminatının işçinin son kalesi ve kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu sözlere yer verildi;
‘Birkaç gündür kamuoyunda yer alan, kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında düzenlenmesi haberleri, bizleri ve emekçi sınıfını oldukça rahatsız etmektedir. Konfederasyonumuz Türk-İş de konuyla ilgili görüşlerini net bir şekilde ortaya koymuştur. Kıdem tazminatı işçinin son kalesidir ve kırmızı çizgisidir.
Fon uygulaması ya da tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında, tırpanlanmak istenen, hatta zamanla tamamen ortadan kaldırılmak istenen kıdem tazminatı, işçinin ak sütü gibi helal olan alın terinin karşılığıdır. İşçinin elinde bir tek kıdem güvencesi vardır ona da göz dikilmiştir.
Bizler kıdem tazminatı konusunda hiç taviz vermedik, verilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse bütün varlığımızla direneceğiz. Emekçinin birikmiş üç beş kuruş kıdemine göz dikenler bilmelidir ki, bunun vebali ödenemeyecek kadar büyüktür. Kıdem sadece biriken para değildir. Kıdem emekçinin güvencesidir, heba ettiği yıllarıdır, yıpranmasıdır, umududur. Emekçinin umudunu söndürmeye, hiçbir emekçi izin vermeyecektir.
İşçi sınıfının sabrını sınamaksa maksat, yıllardır kanı emilen, acımasızca sömürülen ve artık canından başka bir sermayesi olmayan emekçi sınıfının sabrı kalmamıştır. Kıdem mücadelesi artık ‘Var olma ya da yok olma’ mücadelesidir. Bizler varız ve varlığımızı sürdürmek için direneceğiz.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu








YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.