DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

MANİSA’DA VAKA SAYISI ARTINCA İKİNCİ HASTANE DEVREYE GİRDİ

MANİSA’DA VAKA SAYISI ARTINCA İKİNCİ HASTANE DEVREYE GİRDİ
18.06.2020
2.696
A+
A-

Yeniden normalleşme süreci sonrasında korona virüs salgınında artışın başlaması üzerine pandemi hastanesi olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde yaşanan doluluk nedeniyle Covid-19 testi pozitif çıkan ancak ağır semptomlar göstermeyen hastaların Manisa Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavilerine devam edildiği öğrenildi.

Türkiye’de 1 Haziran itibariyle başlanan normalleşmenin ardından son günlerde artış gösteren korona virüs vakaları Manisa’da da kendini göstermeye başladı. Salgın boyunca Manisa merkezdeki tek pandemi hastanesi olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde yaşanan yoğunluk sonrası Covid-19 testi pozitif çıkan ancak semptomları ağır olmayan hastalarını, Manisa Şehir Hastanesine sevk etmeye başladı. Manisa Şehir Hastanesi salgın sürecinde sadece kendi hastanesinde testi pozitif çıkan hastaları tek bir serviste tedavi ederken yaşanan artış sonrası dışarıdan da hasta kabulüne başlamış oldu. Manisa, maske ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle en çok ceza uygulanan 4. il konumunda bulunurken, yetkililer her fırsatta maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çağrısında bulunuyor.

MANİSA’DA BİN 500’ÜN ÜZERİNDE VAKA VAR

Normalleşme sürecinden sonra bir çok ilde olduğu gibi Manisa’da da vaka sayısının yükselmesine neden olduğunu ifade eden Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, kentteki vaka sayısının özellikle son 10 günde 1500’ün üzerine çıktığını iddia etti. Duran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; * Manisa’da ciddi bir artış var. Her günde kötüye gidiyor. Edindiğimiz bilgilere göre ilimizde 1500’ün üzerinde vaka sayısı var. Bu son 10 gün içerisinde yaşanan bir artış.

Turgutlu, Akhisar, Şehzadeler ve Yunusemre’de artışlar var. Pandemi hastanesi olan Merkez Efendi Devlet Hastanesi yoğun bakımlarıyla birlikte full dolmuş durumda.
Turgutlu Devlet Hastanesi’nde aralarında doktorlarında bulunduğu 25 sağlık çalışanında Covid-19 testinin pozitif çıktığın duyduk. Ancak bu hastane hala hizmet veriyor. Özellikle Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikalarında Covid-19 testleri pozitif çıkan işçiler var. Bunlar normalleşme sürecine girdiğimizde ortaya çıkan yeni vakalar. * 10 gün sonra Manisa’da vaka sayısının daha da yükseleceğini düşünüyoruz.








YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.