DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

BİZ KİMSEYE YÜK DEĞİLİZ

BİZ KİMSEYE YÜK DEĞİLİZ
25.06.2020
2.812
A+
A-

Soma Belediye Meclis Üyelerinin kararları ile Belediye’nin bazı harcamaları kısıtlandı. Ancak bu yük diye tabir edilen konular içinde ise Soma Zaferspor ve Gençlik Kulübünün elektrik faturası da vardı.
Aydınlatma Direği, Tuvalet’in yanı sıra yük olarak görülen Soma Zaferspor ve Gençlik Kulübünün elektrik faturasının bundan böyle Belediye Meclis Üyelerinin onayı ile artık ödenmeyecek.
Soma Zaferspor olarak gençlerin spora yönlendirilmesinde büyük emek harcayan Soma Zaferspor Kulübü Başkanı Hakan Arslancan ‘ Biz kimseye yük değiliz’ diyerek açıklamalarda bulundu.
Belediye Meclis Üyeleri tarafından, çocukların geleceği ile tuvalet ve aydınlatma ışığının bir tutulduğunu dile getirerek yaptığı sitemli açıklamasında şu sözlere yer verdi;
Arslancan ‘Sosyal medya hesaplarımı bu güne kadar olumsuz konular için kullanmadım. Mümkün olduğu kadar ilçemizin güzelliklerini ve başarılarını ön plana çıkarmaya çalıştım. Mutsuz, üzüldüğümüz, zor zamanlarımız olsa da bunları ilgililer ile paylaşıp “kol kırılır yen içinde kalır” felsefesi ile hareket ettim. Bir çok konuda çeliştiğimiz yetkililer oldu ama sonunda mutlaka orta bir yol bulduk. Fakat açıklama sosyal medya hesabından gelince, mütekabiliyet gereği ben de buradan cevap veriyorum. Bu cevabı çok önce yazmam gerekiyordu fakat yaşanan pandemi süreci sabırlı olmamızı gerektirdi.
Geçen süreçte Belediye Meclis Üyesi Sayın Cemal Engin Çapkın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Belediyeyi bazı yüklerden kurtardığı/kurtardıkları yönünde bir açıklamada bulunmuştu. Bende paylaşımını okumuştum.
Sonra bu yüklerden birisinin de SOMA ZAFER SPOR VE GENÇLİK KULÜBÜ olduğunu anlamamız çok uzun sürmedi.
Kurulduğu günden beri kulübümüzün elektrik ücreti Soma Belediyesi tarafından ödenmekteydi. Bu durum kimseler için de bir sır değildi. Belediyemize Soma’nın çocuk ve gençleri adına teşekkür ederim.
Bir süre sonra belediyeden gelen yetkililer hocam bundan sonra kulübün elektrik ücretini meclis üyesinin/üyelerinin raporuna istinaden artık ödeyemeyeceklerini ifade ettiler.
Kulüp olarak tesislerimizde verdiğimiz bütün kursları ÜCRETSİZ verdiğimizin bilinmesini isteriz. Bu kapsam da kulübümüzün tek gelir kaynağı akşamları halı saha dan elde ettiğimiz, vergisini ödediğimiz gelirdir. Bütün yaptığımız faaliyetleri bu bütçeye sığarak yapıyoruz. Bu bütçeden ödeyeceğimiz her yeni gider kalemi küçülmemiz ya da bazı faaliyetlerimizi durdurmamız anlamına gelecektir. Bu da daha az çocuk ve genç demektir. Çocuk ve gençlerin suça itilmesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir paylaşımda bulunmuştum.
Sayın Belediye Meclis Üyesi Cemal Engin Çapkın ile yaptığım telefon görüşmesinde; söz konusu raporun sadece bizi kapsamadığını, Turgutalp’de bir tuvalet ile bir kavşaktaki aydınlatma direğini ve başka birkaç yeri daha rapora yazdıklarını bana beyan etmişti. Ben de kendisine siz hiç kulübümüze geldiniz mi? Neler yapıyoruz biliyor musunuz? Diye sorduğumda gelmediğini ve bilmediğini beyan etmişti.
SAYIN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, siz kulübün yerini , ne yaptığını bilmeseniz de, bu kulüp Avrupa’da bilinen bir kulüp olarak çocuk ve gençler için yarattığı sosyal fayda nedeniyle Avrupa’da yılın kulübü seçilmiştir.
SAYIN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, raporun altında başka hangi meclis üyelerinin imzası var bilmiyoruz merak da etmiyoruz , sizin bizi YÜK olarak görmenizi kabul etmiyoruz.
SAYIN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, artık sayenizde çocuklarımız daha az aydınlanacaklar.
SAYIN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, artık sayenizde çocuklarımız daha az ısınacaklar.
SAYIN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, bu şehrin çocukları size yük olabilir ama bize yük değildir, size rağmen biz bu işi yapmaya devam edeceğiz.
SAYIN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, bu şehrin çocukları bir tuvaletin, bir kavşağın aydınlatılması ile bir tutulamayacak kadar önemlidir.
SAYIN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, süreç normale döndükten sonra yapacağımız ilk toplantı da futbol, voleybol, basketbol, masatenisi, Kur-an kursu, satranç, gitar kurslarımızdan bazılarını sayenizde kapatmak zorunda kalacağız, bu toplantıya sizi de davet edelim öncelikli yükleri siz seçin ve ailelerine tebliğ ediniz.
Bizi çok üzdüğünüzü bilmenizi ister Saygılarımı sunarım’dedi.











YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.