6 AYDA 313 BİN 260 LİRA CEZA YAZILDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs(covid-19) pandemisi kapsamında Soma’da 11 Mart 2020 tarihinden bu yana gerçekleştirilen denetimlerde toplamda 313 bin 260 TL cazai işlem uygulandığı bildirildi.
DRONE’Lİ DENETİM YAPILDI
Bugün de Soma genelinde kapsamlı denetim uygulaması gerçekleştirildi. Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ali Tulup ve kurum amirlerinin katılımlarıyla Soma’da esnaf ve vatandaşlara kovid-19 denetimi yapılarak uymayanlara cezai işlem uygulandı. Bugünkü denetimlerde ilk defa droneli uygulama yapıldı. Caddelerde havadan kovid19 kurallarına uymadıkları tespit edilen kişiler tespit edilerek karadaki ekipler tarafından cezai işlem uygulandı.
6 AYDA 313 BİN 260 LİRA CEZA YAZILDI
Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Covid-19 salgınına karşı alınan tedbir ve yasakların uygulanmasına ilişkin ilçemiz genelinde 11 Mart 2020 tarihinden bu zamana kadar yapılan denetimlerde; 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında; toplam 313.260.00 TL İdari işlem yapılmış olup, tebligat işlemlerine başlanmıştır. En kısa sürede tahsilat işlemleri gerçekleşecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”