DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SOMALILARIN HAKKINI ARAMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

SOMALILARIN HAKKINI ARAMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR
16.09.2020
8.236
A+
A-

CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy Ege Linyitleri İşletmesi’nin 2017 yılında yapılan lojman ve idari bina ihalesinin üzerinden geçen 30 aylık süreye rağmen yarım kalan işlerin akıbetini sordu.

Elbinsoy açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Ege Linyitleri Müdürlüğü, mülkiyetinde bulunan lojman alanları ve arsaların idari bina ve yine lojman olarak değerlendirilmesi için 31.07.2017 tarihinde ihale düzenlemiş, ihaleyi alan firma ile 18.08.2017 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmenin imzalanmasından sonra ortaya çıkan ihale koşulları kamuoyunda tartışma yaratmış, söz konusu ihale “ballı ihale” olarak nitelendirilmiştir.

İhaleyi alan özel firmanın resmi internet sitesinden aldığımız bilgiye göre; ELİ’ye yapılacak inşaatın bitim süresi 30 ay, yüklenici firmaya yapılacak inşaatın bitim süresi 60 aydır. Sözleşmenin imzalandığı tarih olan 18.08.2017 tarihinden bu yana 30 aydan fazla bir süre geçmiştir. Bu süre zarfında idari bina inşaatı başlamış ancak bir süre sonra inşaat durarak yarım kalmıştır. Şantiye alanında aylardır hiçbir çalışma olmadığı gibi kabası bile tamamlanamayan idari bina inşaatı çürümeye terk edilmiştir.

İhaleye konu lojman ve sosyal tesislerin her bir tuğlasında maden işçilerimizin emeği, alın teri ve hakkı bulunmaktadır. İşçilerimizin ve Somalıların hakkını aramak boynumuzun borcudur. Bu nedenle CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak soruyoruz;

1-)İhale konusu idari bina inşaatı neden yarım kalmıştır?

2-)İnşaatın yarım kaldığı ve yasal süresi içerisinde tamamlanamayacağı bilinmekte iken sözleşme neden feshedilmemiştir?

3-)Yasal süresi dolan sözleşme feshedilerek yeniden ihale yapılacak mıdır?

4-)İnşaatın yarım kalması nedeni ile kamu zararı doğmuş mudur?

5-)Kamu zararının giderilmesi için yasal yollara başvurulmuş mudur?

6-)Kamu zararına neden olan kamu görevlileri hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır?

7-)İdari bina inşaatının ve diğer inşaat alanlarının akıbeti ne olacaktır?

ELİ ve TKİ, geçmişten bugüne binlerce maden işçimizin emeği olan kamu kurumlarımızdır. Kamu kurumlarımızın yönetiminde şeffaflık ve hesap verilebilirlik temel ilke olmalıdır. ELİ ve TKİ yetkilileri, tüm Somalılar adına sorduğumuz soruları yanıtlamalı, bu yanıtları Soma kamuoyu ile paylaşmalıdır. CHP Soma İlçe Başkanlığı, sorduğu soruların ve cevapların takipçisi olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.