DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

BAŞHEKİM ÇAĞLAYAN’DAN COVID-19 UYARISI

BAŞHEKİM ÇAĞLAYAN’DAN COVID-19 UYARISI
12.11.2020
500
A+
A-

Soma İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Osman Çağlayan, ülke olarak Kovid-19 salgın sürecinin yaşandığı zor bir dönemden geçtiğimizi belirterek “Maske, fiziksel mesafe ve hijyen çok önemli ve hastalıktan korunmanın sacayağı olmaya devam ediyor. Ancak hastalık en çok ev ziyaretlerinde, toplu yapılan etkinliklerde (gün, doğum günü kutlamaları, cenaze, taziye vb..) ve toplu taşıma araçlarında (servisler, belediye otobüsleri ve metro vb.) yayılıyor. Bu dönemde ev ziyaretleri yapılmamalı, toplu etkinliklere katılınmamalı, mümkün mertebe toplu taşıma kullanılmamalı, her türlü kalabalık ortamdan uzak durulmalı, havaların soğuması ile birlikte daha çok kapalı mekanlarda vakit geçirileceği düşünülürse ortamlar iyi havalandırılmalı.. Sokakta insanlar maalesef hastalık yokmuş gibi hareket ediyor. Oysa hastalık gücünü arttırdı ve hasta olanlar eskiye göre daha ağır hastalanıyorlar ve tedavileri daha zor ve uzun sürüyor. Henüz havaların iyice soğumadığını düşünürsek, eğer tedbirli davranmaz isek çok zor bir kış dönemi bizleri bekliyor demektir. Korona virüsle mücadeledeki en büyük gücümüz tedbirdir. Korona virüsle mücadelede ön safta olan tüm sağlık çalışanlarımıza rabbim güç kuvvet versin.” dedi.
Başhekim Çağlayan, hastaneye hizmet almaya gelen vatandaşların uyması gereken kurallar hakkında:
”-MHRS ve ALO 182 hasta randevu alma merkezlerinden alınan randevulu hastaların poliklinik muayenesi yapılmaya devam edilecektir. Randevusuz olarak hastaneye gelinmemesi gerekmektedir.
-Salgın hızı düşene kadar planlı (elektif) ameliyatlar yapılmayacaktır, sadece acil vakalar opere edilecektir.
-Hastane girişinde tüm hasta ve yakınlarının ateş ölçümü yapılacak ve korona virüs açısından sorgulamalarının yapılmasına devam edilecektir.
-Hastane içerisinde maskesiz dolaşmak yasaktır. Hastane içerisinde 1,5 metrelik fiziksel mesafeye dikkat edilmeli ve diğer hastalarla temastan kaçınılmalıdır.
-Hastaların muayene olacakları poliklinikler haricinde hastane içerisinde dolaşmaması gerekmektedir.
-Polikliniklerde hasta yoğunluğunun artması durumunda, hastane içerisine girişler sınırlandırılabilecektir.
-Hastanede görevli personellerin uyarılarına riayet edilmeli ve gerekmedikçe yanımızda refakatçi getirilmemelidir. Hastane güvenliği tarafından refakatçi ihtiyacı olmadığı değerlendirildiği zaman, refakatçiler hastane içerisine alınmayacaktır.
-Hasta ziyaretleri ile ilgili kısıtlamalara devam edilecektir.
Hastane çalışanlarının ve sağlık hizmeti almak için başvuran siz değerli vatandaşlarımızın sağlığını korumak için belirtilen kurallara uyulması, hastane çalışanlarının ve güvenlik personelinin uyarılarına itiraz edilmemesi ve çalışanlara yardımcı olunması önem arz etmektedir. Unutmayalım ki, tüm bu tedbirler sizin iyiliğiniz ve güvenliğiniz için alınmaktadır. Tüm halkımızın bilgi sahibi olmasını ve gereğini rica ederim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.