DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

COVID-19 POZİTİF HASTALAR İÇİN EV İZOLASYON KURALLARI

COVID-19 POZİTİF HASTALAR İÇİN EV İZOLASYON KURALLARI
12.11.2020
677
A+
A-

Soma İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Osman Çağlayan COVID-19 pozitif hastalar için ev izolasyon kurallarını açıkladı. Başhekim pozitif hastalar için ev izolasyon kuralları hakkında:
”1.Doktorunuz aksini söylemedikçe en az 10 gün evde kalmanız gerekmektedir. Dışarıya çıkmanız toplum sağlığını riske atacaktır.
2.Evde bulunduğunuz sürece bazı günlerde aile hekiminiz tarafından telefon ile sağlık durumunuz takip edilecektir. Genel durumunuz bozulduğunda veya hastalık bulgularınız artarsa112’yi arayarak durumunuz hakkında bilgi veriniz ve tıbbi yardım isteyiniz.
3.Ev halkına bulaş riskini önlemek için evde mümkünse farklı bir odada, mümkün değil ise iyi havalanan bir odada diğer aile üyelerinden en az 1,5 metre uzakta olmalı ve tıbbi maske takmalısınız.
4.Eve misafir kabul etmeyin.
5.Ev içindeki hareketlerinizi sınırlandırmalısınız; varsa ayrı tuvalet ve banyo kullanmalı; bulunmuyorsa tuvalet, banyo gibi ortak kullanılan alanları iyi havalandırmalısınız. Banyo ve tuvaletler günde en az bir kez sulandırılmış çamaşır suyuyla temizlenmeli.
6.Öksürme veya hapşırma sırasında bir mendille (tercihen kağıt mendille) ağzınızı kapatın, kullanmış olduğunuz mendilleri ağzı kapalı ve delik olmayan naylon poşetlere koyup ağzını kapatarak, ikinci bir naylon poşet içerisinde atın ve ellerinizi sık sık yıkayın.
7.Odanızın temizliği esnasında eldiven ve tıbbi maske kullanılmalı, temizlik için 1/100 sulandırılmış çamaşır suyu kullanmalısınız.
8.Kişisel eşyalarınız başkaları ile paylaşmamalı, ev halkının bardak, tabak, havlu gibi eşyalarını kullanmamalısınız, kıyafetlerinizi 60-90°C’de normal deterjan ile yıkamalısınız.
9.Tüm ev sakinleri kendi sağlık durumlarını takip etmeli ve belirti (ateş, öksürük, nefes darlığı) ortaya çıkması durumunda sağlık kurumuna başvurmalıdır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.