DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SOMA BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERİ SEVİNDİREN SÖZLEŞME

SOMA BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERİ SEVİNDİREN SÖZLEŞME
24.11.2020
848
A+
A-

Soma Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 2.5 yılı kapsayan sözleşme gereği belediye çalışanları ilk yıl yüzde 12 zam alacak. 

Her zaman çalışanlarına sahip çıkan Soma Belediye Başkanı Sn.Ali TULUP yetkili sendika olan Hizmet-İş Sendikası ile çalışanları sevindirecek sözleşmeye imza attı. Soma Belediye Başkanı Sn.Ali TULUP’un makamında gerçekleştirilen imza törenine SOMABEL A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Temel KORKMAZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Sabır TUNA ve Öden YAPICI, Hizmet-İş Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Turan KARAFİL, İşyeri Temsilcileri Candaş GÜVEN, Özge ÇOBAN, İsmail VATANOGLU, Hasan ÇAKTI katıldı. Yeni imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Soma Belediye Başkanı Sn.Ali TULUP, “400 civarındaki personelimizi ilgilendiren ve 2 aydır süren görüşmeleri tamamladık. Bir anlaşmaya vardık. İşçi kardeşlerimizin ücretlerine ilk yılda yüzde 12’ye varan oranlarda zam öngördük. Onlar için yapabileceğimizin azamisini yaptık. Mesai arkadaşlarımızdan da halkımıza karşı daha fazla güleryüz, daha fazla gayret, daha fazla çalışma beklediğimizi buradan ifade edeyim. İşçilerimize hayırlı bol kazançlar olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.  

“BAŞKANIMIZ İŞÇİ DOSTU OLDUĞUNU GÖSTERDİ” 
Üyelerini enflasyona ezdirmediklerini belirten Hizmet-İş Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Turan Karafil,  “Soma Belediyesi Şirketi olan SOMABEL AŞ. ile 2 aydır süren toplu iş sözleşmemiz, mutlu son ile imzalanmış oldu. Üyelerimizi enflasyona ezdirmedik. İşçi dostu olduğunu gösterdiği için kıymetli belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Toplu iş sözleşmemiz Soma Belediyemize, değerli üyelerimize ve Somamıza hayırlı olsun” dedi. 

YÜZDE 12 ZAM YAPILDI
400 civarında çalışanı yakından ilgilendiren sözleşmeyle işçilerin yevmiyelerine 1. yıl yüzde 12, yan sosyal yardımlara yüzde 10, 2. yıl yüzde 8 + enflasyon farkı, 3. yılın ilk 6.ayı ise yüzde 5 + enflasyon farkı verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.