DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SOMA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

SOMA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR
29.06.2021
907
A+
A-

Soma’da Sarıkaya Mevkiinde evsel atıkların toplandığı alanda yaşayan 25- 30 adet sokak hayvanlarının bazılarında uyuz parazitinden kaynaklı deri hastalığı olması sebebiyle yerel gazeteler aracılığı ile çıkan haberi ihbar kabul eden Soma Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri aynı gün söz konusu hayvanlara müdahil olmuş ve tedavilerine başlamıştır.
Konuyla ilgili Soma Belediyesi: Söz konusu hayvanların tedavisi 10’ar gün arayla antiparaziter ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilecektir. Söz konusu katı atık toplama sahasına kuru mamalar bırakılmış ve belli aralıklarla bırakılmaya devam edilecektir. Soma Belediyesi olarak bugüne kadar hiçbir sokak hayvanımızın yaşadığı soruna kayıtsız kalmadık, kalmayacağız.
2008 yılından itibaren faaliyette olan Sokak Hayvanları Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde 5 işçi, 1 Veteriner Hekim olmak üzere toplam 6 personel, 1 adet 2017 model panelvan hayvan nakil aracı ile 7/24 hayvanlarımıza hizmet vermekteyiz. Bugüne kadar 9425 sokak hayvanı kısırlaştırılmış, işaretlenmiş ve aşılanmıştır. Yüzlerce kazalı, yaralı , hasta hayvanlarımız tedavi edilmiştir. 7680 hayvanımız sahiplendirilmis, 1730 hayvanımız ise alındıkları mahallelere bırakılmışlardır. İlçemiz merkezinde tüm mahallelerde sokak hayvanlarımız için yeterli besleme uniteleri konulmuştur. Toplamda 35 noktada besleme üniteniz ve ayrıca 15 noktada otamatik suluğumuz mevcuttur.
Sadece ilçemiz içinden değil, çevre ilçelerden getirilen tüm sokak hayvanlarına da sahip çıktık, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü pek çok ilçemiz de henüz hayvan tedavi merkezi bulunmamaktadır. Yabani hayvanlarımıza sahip çıktık, gerek doğa milli parkların yönlendirdiği gerekse hemşerilerimizin bizzat getirdiği karaca, şahin, baykuş, leylek, balıkçıl, sansar, tilki gibi hayvanlarımızın tedavileri yapılıp doğal ortamlarına bırakılmaları sağlanmıştır.
Kışın doğal yaşamda , ormanlık kırsal alanlarda yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için de kuru mama, yem , ekmek ve kuru otlar bırakılmaktadır.

Şubat 2021’de İl Tarım Müdürlüğü ile koordineli 21 hemşehrimize digital ortamda yerel hayvan görevlisi eğitimi verilerek, sokak hayvanlarına vatandaşlarımızın yardımcı olması amaçlanmıştır.
Sonuç olarak Soma Belediyesi olarak tüm canlı dostlarımızın imkanlarımız ölçüsünde her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.