DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SULTANİ ÜZÜM KURUTULUYOR

SULTANİ ÜZÜM KURUTULUYOR
23.08.2021
360
A+
A-

Dünyaca ünlü Sultani üzüm kurutulması için serilmeye başlandı. Yaklaşık bir hafta içerisinde renk değiştirerek kuruyan üzümler özellikle Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç edilecek. Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün başkenti Manisa’da kurutmalık üzümler hasat edilmeye başlandı. Bağlarda çalışan işçiler tarafından hasadı yapılan üzümler sepetlere konulması sonrası sergi alanlarına getirilerek daha çabuk kuruması amacıyla özel bir suda yıkanıyor. Üzerleri tamamen sıvıyla kaplanan üzümler hemen ardından sergi alanlarına getirilerek kadın işçiler tarafından kurutulmak üzere güneşe bırakılıyor.
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur:”45 bin tona yakın kuru üzüm çıkardığımız alandan bu yıl 35 bin ton civarı kuru üzüm beklenmekte. Toprak Mahsulleri Ofisinin ilçemizden üzüm alması arz-talep getirdiğinden bir velinimettir” dedi.
Üzüm üreticisi Ümit Başkaya ise: “Bu yıl yüzde 40’larda zarar var. Masraflarımız devam ediyor. Fiyatların da iyi olmasını istiyoruz. 16-17 TL olmasını istiyoruz” dedi.
Öte yandan sezonun açılmasıyla birlikte mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi de başladı. Sabahın ilk ışıklarında hasat edilecek bağlardan görevlerine başlayan üzüm işçileri yaz aylarının kavurucu sıcaklarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Üzüm işçilerinden Gülten Demir, “Üzüm sermek için Soma’dan geliyoruz. Biz seriyoruz Allah herkese güle güle yemek nasip etsin” derken, bir diğer işçi ise “Her sene üzüm sermek için Saruhanlı’ya geliyoruz. Zor ama ekmek davası olduğu için bize de kolay geliyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.