DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

”VAKALARIN YÜZDE 81’İ TAM AŞILI DEĞİL”

”VAKALARIN YÜZDE 81’İ TAM AŞILI DEĞİL”
03.09.2021
256
A+
A-

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK başkanı Erol Özvar da katıldı. Vakaların yüzde 81’inin tam aşılı olmayan kişiler olduğunu açıklayan Bakan Koca, “12 yaş üstüne de, 15 yaş üstüne olduğu gibi tercihe bağlı aşı yapılabilir” dedi. Ayrıca Koca, “AVM, restoran, kafeler için test şartı gündemde yok” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarından satır başları:
“Sizlere aşı programımız başlarken “tünelin ucundaki ışık göründü” demiştim. “Bugün tünelin çıkışı görünüyor” diyebilirim. Son 4 haftada vaka sayılarındaki artışın özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını ifade etmiştim.
Bugün itibariyle aktif vakalarımızın yüzde 81’i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan vakamızın  yüzde 81’i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastanede yatan hastaların yüzde 90’ını da aşı olmayanlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın  yüzde 90’ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir. Çift doz aşı oranı yüzde 60’ı aştı. Tüm gayretimiz yüz yüze eğitim vermek ve bunun sürekliliğini sağlamak. Çocuklara okulda hastalık bulaşır mı sorusu sorulabilir. Bunu düşünüyorsak önce kendimiz tedbirlere uymalıyız.

Açıklamaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Yeni dönemde vakalarımız artık genç yaş grubunda” diyen Koca, “Vakan yoğunluğu 15-45 yaşa düştü. Biz aşının belli oranda bulaşı da önlediğini biliyoruz. O nedenle bizim aşı oranımızı her geçen gün arttırmamız gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, daha önce 12 yaş ve üstü kronik hastalığı olan çocuklara aşı randevularının açıldığını hatırlatarak, “12 yaş üstüne de, 15 yaş üstüne olduğu gibi tercihe bağlı aşı yapılabilir” diye konuştu.

Sputnik V aşısının neden kullanıma girmediğiyle ilgili de bilgi veren Koca, “Sputnik V’da birinci ve ikinci dozda aşılar aynı değil biliyorsunuz. O yüzden hem bir hem ikinci doz aşının gelmesiyle ilgili gayret içerisindeyiz. Aşılara yapılan testlerin sonuçlarıyla ilgili şimdilik bir olumsuzluk yok. Üretimle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yerel bir firmayla çalışmalarımız belli bir noktaya geldi ancak henüz üretim aşamasına gelmedi. Ama ben sürecin çok uzayacağını sanmıyorum” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.