DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BEKİR ÇAKMAK’TAN 24 KASIM MESAJI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BEKİR ÇAKMAK’TAN 24 KASIM MESAJI
24.11.2021
297
A+
A-

Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Çakmak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında: ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günün 93. yıldönümünde, kıymetli meslektaşlarımın  “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü” en içten dileklerimle kutluyorum.  24 Kasım, milletimizin birlik beraberlik içinde, aydınlık yarınlara yürümesinde, en büyük paya sahip olan öğretmenlerimizin gurur günüdür. 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, tüm öğretmenlerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Değerli Öğretmenlerim,
Sizler sorumluluğu büyük, etkisi de bir o kadar yüksek olan yüce bir mesleği icra etmektesiniz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.”  sözünden de anlaşılacağı üzere, bu milletin geleceğine yön verecek olan yine sizlersiniz. En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı gaye edinmiş, siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde, gelecekten en ufak bir endişemiz yoktur.
Bugünün öğretmeni milli kültürünü özümseyerek evrensel değerleri kucaklayan ve rolü “öğrenen araştırmacı” “öğretim tasarımcısı” olarak yeniden tanımlanmış öğretmendir. Yeni öğretim yaklaşımlarını benimsemiş, merakına merak uyandıran, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren öğretmenler sayesinde, öğrencilerimiz 21.yüzyıl yaşam becerilerini edinecektir.
Şunu unutmamalıyız ki takvimler hangi yüzyılı gösterirse göstersin, iyi öğretmen olmanın ilk şartı: İnsanlığı, vatanını, milletini ve mesleğini sevmektir.
Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,                             
Ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğunuzun bilincindeyiz. Bu yolda sizlerle hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. Köklü tarihimizden ve milli değerlerimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi evrensel değerlerle buluşturacak; eğitim adına yaktığımız meşalemizi sizlerle birlikte sonsuza dek gururla taşıyacağız.

Ülkenin her yerinde vazifelerini hakkıyla ifa eden tüm öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Öğretmenliğe yeni başlayan genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Mesleğini onur ve gururla tamamlamış emekli öğretmenlerimize, sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyor, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.