DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SOMA’NIN KURTULUŞUNUN 100.YILI

SOMA’NIN KURTULUŞUNUN 100.YILI
14.09.2022
276
A+
A-

Manisa Milletvekili Av. Mehmet Ali Özkan, Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Protokolü ve vatandaşlar ile birlikte Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cengiz Topel meydanında Halkımızın katılımıyla çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşımızı okundu.

Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibinin kültürel tarihimize mâl olmuş oyunları gösterildi. Belediye Halk Oyunları ekibi, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu 13 Eylül Drama konulu oyunu gösterildi.

Soma Mehteranı gösterisi sonunda atlı biniciler ve avcı atıcıların yürüyüşü ile kortej geçişi başladı.

Belediye önünde gazilerimizin, öğrencilerimizin, halk oyunları ekibimizin ve madencilerimizin yürüyüşü ile kortej geçişi devam etti. Motorize ve motorlu taşıtlar sürüşü ile kortej geçişi sona erdi.

Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Soma, Cenkyeri ve Turgutalp şehitlikleri dualar eşliğinde ziyaret edildi ve akabinde Ulu Camii (Parkaltı) Şehitlerimiz için Mevlüt Programı düzenlendi.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup; “13 Eylül 1922 Cumartesi günü, Somalılar için “Kurtuluş Günü” oldu. Bu zafer, özgürlüklerine tutsak olan, Kurtuluş Savaşı’na ve onun kahraman önderine inanmış, Kuvva-i Milliyeci ruhu taşıyan Somalıların zaferidir. İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah arkadaşları olmak üzere hürriyetimizi sağlayan tüm Şehitlerimizi Rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.