DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

SOMA FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÜRETİYOR

SOMA FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÜRETİYOR
08.12.2022
459
A+
A-

Soma Fatma Aliye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi döner sermaye işletmesi taşımalı eğitim kapsamında Kırkağaç, Soma ve Savaştepe ilçelerindeki yaklaşık 1.600 öğrenciye her gün ücretsiz sıcak yemek üretiyor. Üretim faaliyetinde 2 öğretmen ve 36 öğrenci görev almaktadır.

Yapılan protokollerin ekonomik büyüklüğü 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 3,6 Milyon TL’dir. Yemekler 3 farklı araç ile 25 farklı taşıma merkezine ulaştırılmaktadır. 2 araç hizmet alımı yöntemiyle çalışmaktadır.1 araç da okulumuza aittir. Kırkağaç taşıma merkezleri için günlük 210 km, Savaştepe taşıma merkezleri için 110 km, Soma içerisinde ise günlük 55 km’lik bir hatta hizmet verilmektedir. Soma Fatma Aliye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi döner sermaye işletmesi parça başı üretime göre ücret ödemektedir. Üretimde görevli öğretmenlere ve öğrencilere aylık ortalama 15.000 TL hak ediş ödenmektedir. Ortalama öğrenci kazancı 400 TL’dir.
2022 yılında yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrenciler, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 28.826 Avro hibeli Erasmus + Mesleki Eğitim Programı kapsamında 21 gün Viyana-Avusturya’da staj eğitimi yapmıştır.

Ayrıca ilçemizde 5 adet ortaöğretim yurdumuz bulunmakta olup, yaklaşık 700 öğrenci barınma hizmetinden ücretsiz faydalanmaktadır. Yine bu öğrencilerimize 3 ana öğün ve 1 ara öğün olmak üzere 4 öğün ücretsiz yemek hizmeti verilmektedir.

Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ”Bu hizmeti ilçemizde uygulamamızı sağlayan Milli eğitim Bakanlığı’na ve devletimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.