DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
01.02.2023
233
A+
A-

Soma Belediyesi kuruluşu olan Soma Bel A.Ş ile Hizmet İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Soma Belediyesi kuruluşu olan Soma Bel A.Ş.’de 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi çalışan personeller için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında belediye iştirakinde çalışanların maaşları en düşük net 11.600 TL’ye çıkarıldı.

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan
Belediye Başkanı Ali Tulup; “Belediyemizin cefakar çalışan personellerinin çalışmaları karşılığında kazanıp evlerine, ailelerine, götürecekleri helal kazançları için onlara bir nebze de olsa daha fazla destek olabilmek için imzalan Toplu Sözleşmesi ile en düşük çalışan personelimizin maaşını net 11.600 TL’ye çıkardık. Çalışan vefakar personelimize ne kadar maaş ödesek azdır, inşallah bundan sonraki sözleşmeleri daha iyi şartlarda yaparak katkı sağlamış oluruz. Buradan bu Toplu İş Sözleşmesinin hazırlanmasında bizlere destek veren çalışma arkadaşlarımıza ve imza koyan Soma Bel. A.Ş. Yönetim Kurulu ile Hizmet-İş Sendikası yetkililerine teşekkür ediyorum. Alınan kararın ve imzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Hizmet İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Okan POLAT ise yaptığı açıklamada; “Bu Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süresince işçinin haklarını bizlerle beraber koruyup kollayıp bizlere bu görüşmeler süresinde desteklerini esirgemeyen Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Soma Bel. A.Ş. Yönetim Kuruluna teşekkür ediyoruz. Toplu İş Sözleşmemiz emekçi arkadaşlarımız, Sendikamız ve Belediyemiz için hayırlara vesile olsun” dedi.
İmza töreninde Soma Belediye Başkanı Ali TULUP, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Temel KORKMAZ, Şirket Yönetim Kurulu üyeleri Öden YAPICI ve Sabır TUNA, Hizmet İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Okan POLAT, Şube Başkan Yardımcısı Özlem AKIN, İşyeri Temsilcileri Mustafa AYDIN, Yağmur İNAN, Hasan ÇAKTI ve İsmail VATANOĞLU yeraldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.