DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

21 BİN KURSİYERE ULAŞILDI

21 BİN KURSİYERE ULAŞILDI
02.02.2023
229
A+
A-

“928 Kursta 21.384 Kursiyere Ulaşmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Soma Maden İş Halk Eğitimi Müdürlüğü’nün 2022 Yılı Faaliyet raporu açıklayan Maden İş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail ERDİNÇ “2022 Yılında Bireylerin Öğrenmeye Erişimlerini artırmak, özendirmek, istihdama katılımlarını sağlamak, öğrenen bireyden-toplumu-Türkiye’ye gelişimi sağlamak amacıyla açtığımız 928 Kursta 21.384 kursiyere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının ortaya koyduğu vizyon kapsamında her ay nüfusun % 1 ini halk eğitimi bünyesinde açılan kurslarla buluşturma hedefini başarıyla yakalamış bulunmaktayız.” Dedi.

Müdür Erdinç yaptığı açıklamada: “Yukarıda adı geçen kurslarda ;Giyim Kursu 48 adet kurs 1.096 kursiyer,80 kurs 1.421 Kursiyer ile el sanatları,146 kurs 4.287 kursiyer ile madencilik alanında açılan kurslar,106 kurs 1.796 kursiyerle Din Eğitimi alanında açılan kurslar ve 164 kurs 3.266 kursiyer ile spor kursları en çok rağbet gören kurslar olmuşlardır.

Yaz Kurslarına ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kaymakamlığımız, Soma Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Müftülüğümüzle birlikte bir protokol dahilinde ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu kurslara çok yoğun talep olmaktadır. Yazın çocuklarımız temel dini bilgiler, spor, sosyal ve kültürel faaliyetler alanındaki eğitimleri planlı bir şekilde; isteyerek severek ücretsiz bir şekilde almaktadırlar. Çevre ilçelerde de örnek alınan bu projede emeği geçen ve destek olan kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

Yine hedeflerimiz arasında bulunan köydeki öğrenci ve velilerin birlikte aynı çatı altında buluştukları köy okullarındaki Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında, köyde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik kurslar açılarak başarıyla uygulanmış ve önümüzdeki yılda da uygulanmaya devam edilecektir. Ailenin korunması kapsamında ilçe merkezindeki okullarımızdaki veli ve mahalle muhtarlarımıza yönelik açılan Aile Eğitimleri Kursları başarıyla yapılmış, yapılmaya devam edilecektir

Kurumumuz bünyesinde Açık Öğretim Liseleri ve Açık Öğretim Orta Okulları iş ve işlemleri başarıyla yürütülmektedir. Bu kapsamda 2022 Yılında Açık Öğretim Lisesine 203 yeni kayıt yapılmış olup, 414 öğrenci mezun olmuştur. Açık Öğretim Orta Okuluna ise 140 yeni kayıt yapılmış olup 61 öğrenci mezun olmuştur. Açık Öğretim Lisesi ve Orta Okulunda kitaplar Bakanlığımızca ücretsiz olarak verilmekte olup, sınavlar ise COVİD-19 hastalığından bugüne online olarak yapılmaktadır.

Açık Öğretim Lisesinde okuyan öğrencilerin mezuniyet şartları ve dikkat edeceği hususları bir kez daha hatırlatmak istiyorum..

Öğrenim gördüğü toplam dönemin; Yapılacak olan sınavın ilk günü itibarıyla, on yedi yaşını bitirmeyen öğrenciler için en az 8, on yedi yaşını bitiren öğrenciler için ise en az 5 olması,

Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, ancak Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden 1-2-3-4-5-6-7-8 muafiyet olmaması nedeniyle bu derslerin mutlaka başarılması ,

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

DİKKAT: Öğrenci Sınava gireceği her dönem için kayıt yenilemek zorundadır.

1-Yani Bankaya para yatacak. (Ziraat/Halk/Vakıflar bankalarının herhangi birisinin ATM veya İnternet Bankacılığı yoluyla

2-Kayıt yenileme ve ders seçme işlemi yapılacak.

3-Sınava girilecek ve sonuçlar açıklanacak.(Birinci/ikinci/üçüncü kayıt yenileme hep yukarıda şekilde yapılacak.)

*Yukarıda açıklanan yöntemle her sınav döneminde yapılmaya devam edilecek. 18 Yaşından büyükler yılda 3 defa, 18 yaşından küçükler yılda 2 defa bu yolu takip ederek açık lise sınavlarına girebilirler.

*18 Yaşından büyükler; 170 Kredi ve 5 dönem sınava girenler, ortak dersi kalmayan ile Türk Dili Edebiyatı dersinden geçenler mezun olacak.

*Ders Kitaplarına PDF Formatında Açık Öğretim Sayfasından ulaşabilirsiniz.

*Güncel Haber Duyurularını ise Açık Öğretim Lisesi resmi sayfasından takip edebilirsiniz.

*T.C.nizi yazıp 8383 e mesaj atarak MEB Açık Öğretim Liseleri ile ilgili bilgilendirme mesajları az bir ücretle alabilirsiniz.

Açık Öğretim Orta Okulundan mezun olabilmek için mutlaka her dersin başarılması/geçer not alınması gerekmektedir.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan korunması için eğitimlerimize devam edeceğiz. 2022 Yılı Hedeflerinin başarıyla gerçekleşmesinde canla-başla çalışan mesai arkadaşlarıma ve bizlere desteklerini esirgemeyen amirlerimize teşekkür ediyorum.

2023 Yılının başarı ve sağlık getirmesi dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.