DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa °C

BÜYÜKŞEHİRDEN ESNAFA SEVİNDİRİCİ HABER

BÜYÜKŞEHİRDEN ESNAFA SEVİNDİRİCİ HABER
09.12.2020
420
A+
A-

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda büyükşehir kiracılarına ve şehir içi toplu taşıma esnafına güzel haberler verildi.

BÜYÜKŞEHİR, İŞYERİ KAPANAN KİRACISINDAN KİRA ALMAYACAK
Meclis toplantısında esnafı memnun eden iki karar alındı. İlki, Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olan ve pandemi nedeniyle işyerleri kapalı olan esnaf için alındı. Madde üzerinde bir konuşma yapan Başkanvekili Güzgülü, Bütün işyerlerinde zabıtalarımız kapalı olduklarına dair tutanaklar tuttu. Kapalı kaldıkları süre içerisinde kendilerinden kira almayacağız.” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

OTOBÜSÇÜLERE NAKDİ DESTEK
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte şehir içi toplu taşıma şoförlerine 2020 Mayıs ayı için nakdi destek sağlanacak. Madde ile ilgili açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Üstün,“ Geçen yıl il genelinde 200 bin yolcu taşınırken, bu yıl bu sayı 40 binlere düştü. Koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması kapsamında bir kanun çıktı. Bu kanun kapsamında toplu taşıma hizmetlerinin kesintisiz sağlanması için Büyükşehir Belediyelerince destekleme yapılabileceği de mevcut. Üst limiti 1000 Lira olarak belirledik. Akaryakıt giderlerinin yüzde 83’ünü biz karşılamış olacağız. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatı doğrultusunda elektronik biletleme hizmet karşılığı olarak toplam hasılatlarından kesilen yüzde 5’lik 2 milyon 190 bin 603 TL’lik bir yardım sağladık. Terminal giriş-çıkışlarından dolayı kesilen yüzde 0,5’lik kesintiyi de kaldırmıştık, buradan 219 bin 67 TL tutarında destek sağlamış olduk. MANULAŞ tarafından kart basım 959 bin 970 TL. 2021 yılı Ocak ayında yenilemesini yapacağımız çalışma ruhsatı yenilemesinden almayacağımız 1 milyon liranın üzerinde miktarı da eklediğimizde 6 milyon 22 bin liranın üzerinde bir destekleme sağlamış olacağız” dedi.

Madde oy birliği ile kabul edildi. Diğer maddelerin görüşülmesinin ardından meclis oturumu sona erdi. Ocak ayı toplantısının 12 Ocak’ta yapılması kararlaştırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.